St hippolyt

Vi är återförsäljare för Hippolyt i Kalmar

 

St. Hippolyt har ett foder för varje livssituation

Med St. Hippolyts breda sortiment möjliggörs det för alla att hitta ett välbalanserat och behovsinriktat kompletteringsfoder för varje hästs livssituation – tävling, hobby – eller avelshästar. Att fodra som naturen själv, en kombination av naturliga råvaror, vetenskapligt baserade recept och unika produktionsmetoder ger garanti för verksamma fodermedel till nytta för hästen.

St. Hippolyts sortiment består av en rad kompletteringsfoder som utgör den dagliga grunden för hästen tillsammans med ett näringsrikt grovfoder med hög hygienisk kvalitet. Det finns även koncentrat som kan användas till att uppgradera en foderstat som annars kanske inte är fulltäckande för varje enskild häst. Oavsett om det gäller hästar som är lättfödda, svårfödda, tävlings- eller hobbyhästar, ponny eller stor häst, unghäst eller senior så finns det hos St. Hippolyt ett foder som är anpassat för detta. Det finns även produkter till hästar som lider av Cushing eller Equine Metabolic Syndrom, samt till hästar som har fått fång eller eksem.

För fodringsexempel och prisuträkning, klicka här:

St. Hippolyt hästfoder ligger i tiden på många plan

- Det är ett hästfoder som är nästan helt ekologiskt.

- Alla ingredienser är närproducerade runt om kring fabriken i Dielhelm

- Hela fabriken är koldioxidneutral

- Det är ett koncentrerat foder, vilket innebär att man endast behöver ge en liten mängd tillsammans med grovfoder för att täcka in alla näringsämnen, inkl. vitaminer och mineraler (100 g per 100 kg kroppsvikt till en häst i underhåll/lätt träning)

- Vi lägger störst vikt på grovfodret som är hästen basfoder, det är viktigt att man har en grovfoderanalys.

- Fodret innehåller örter och andra ingredienser som gynnar hästens magtarmsystem bl.a.

- Hästarna älskar fodret!

 

St. Hippolyts foder passar till alla kategorier av hästar – från sällskapsponnyn till tävlingshästar på elitnivå. Med en korrekt användning av de olika fodersorterna kan otaliga problem förebyggas eller avhjälpas, om fodringen tillrättaläggs efter hästens behov. Här kan St. Hippolyts veterinärtjänst vara en värdefull hjälp. Vi samarbetar med både danska och utländska forskningsinstitut, och vår rådgivning är därför alltid baserad på den senaste forskningen om hästfoder.

 

Rådgivning om och sammansättning av en optimal fodring till varje häst är en central del av den service som St. Hippolyt erbjuder sina kunder. St. Hippolyt Danmark A/S och St. Hippolyt Sverige AB erbjuder kostnadsfri foderrådgivning, där företagets foderkonsulenter – veterinärer och agronomer – ger vägledning och kunnig hjälp vid konkreta problem.

 

Fodret, som är baserat på krydd- och läkeörter, är koncentrerat och oftast heltäckande. Det betyder att du inte behöver komplettera med andra mineraler än de som finns i fodret. Om du har frågor om din häst eller är tveksam på vilket foder du ska använda, är du mycket välkommen att kontakta mig. Jag är återförsäljare för foder från St. Hippolyt.

 

Fermentering och utvinning av ättika

Under lång tid har man hos Mühle Ebert använt sig av förgroning och fermentering som en naturlig förädlingsprocess för St. Hippolyts hästfoder. Korn och majs blir förgrott innan den hydrotermiska valsningen till flingor sker. Öljästkulturen, malt och vassle genomgår en noggrann fermentering innan det blandas i fodret.

 

Vilka fördelar uppnås genom detta?

Genom förgroning aktiveras enzymer, som påbörjar nedbrytning av stärkelse, och vid fermenteringen börjar nyttiga mikroorganismer bryta ner stärkelsen och sockret till kortkedjade fettsyror. Fettsyrorna ger ett bättre energiutnyttjande och ger upphov till färre matsmältningsrelaterade problem än stärkelse och socker. De aktiverade enzymerna från växter och jäst bidrar dessutom effektivt till tunntarmssmältbarheten av stärkelse, protein och fett i hela hästens foder. Därigenom tar hästen upp en högre andel av de viktiga näringsämnena – en effekt som ger möjlighet att dra ner på kompletteringsfodergivan. Men det som väger ännu tyngre är att risken för uppblåsthet, diarré och kolik kan reduceras betydligt.

 

Fermentationsprocessen av öljäst, malt och vassle styrs så att det bildas en viss mängd ättika. Denna naturligt utvunna ättika ger ytterligare fördelar till fodret med hänsyn till smaklighet och för upprätthållande av matsmältningsorganens hälsa. Ättika har en utrensande effekt och kan motverka många sjukdomsframkallande bakterier, virus och svampar. Dessutom binder den sig till stärkelse och sörjer för att stärkelsebetingade blodsockerförändringar förlöper mer balanserat. Detta är till nytta för de hästar som pga. insulinresistens är i farozonen för att utveckla fång. Tävlingshästar gynnas också av en jämn blodsockernivå, utan höga nivåer ”toppar” och helt utan ”bakslag” (blodsockerunderskott).

 

St. Hippolyt intar med denna utveckling en ledande position i den naturorienterade näringsämnesteknologin – till friska och högpresterande hästar.

 

VILL DU VETA MER OM FODRET ? KONTAKTA OSS SÅ BERÄTTAR VI MERA