Irish Mash

 

 

 

Irish Mash

Bra för kropp och själ

 

När hästen mår bra och står och njuter av sin ljumma, nygjorda mash, står man vid sidan om och gläds över hästens goda aptit. Men Irish Mash är inte bara balsam för själen – den stimulerar både ämnesomsättningen och matsmältningen och hjälper snabbt hästen på benen igen efter sjukdom.

 

Denna ytterst välsmakande blandning, som är så lätt att tillreda, stimulerar matsmältningen och ämnesomsättningen och bör alltid vara en del av foderstaten på vilodagar, under pälsbyte efter hårt arbete och under sjukdom.

 

- Snabb tillredning, kan också blandas i kallt vatten.

- Matsmältningsfrämjande och dietiskt.

- Hög smaklighet.

 

I århundraden har mash använts efter hårt arbete, under konvalescensperioder eller för att förebygga kolik. Den ljumma, flytande grötliknande massan av linfrön och vetekli är aptitfrämjande, stimulerar mikroorganismerna i grovtarmen och förbättrar därmed hela ämnesomsättningen.

 

Tradition i kombination med det moderna

Irish Mash är mycket välsmakande och liknar det ursprungliga receptet med vetekli och linfrön. Men samtidigt är Irish Mash vidareutvecklad efter de senaste näringsvetenskapliga upptäckterna. De gula linfröna gör, tack vare en mycket skonsam krosstryckning, det möjligt att tillbereda mashen utan kokning vilket bevarar fler viktiga näringsämnen. Matsmältningen och den dietiska effekten beror på det låga innehållet av stärkelse, innehållet av vört, koriander och öljäst.

Gynnsamt till alla hästar

Med sin dietiska sammansättning utgör Irish Mash en hjälp för magtarmsystemet och är inte ett kompletteringsfoder. Tack vare sina tarmvårdande egenskaper kan den förbättra foderutnyttjandet hos hästar som har svårt att hålla hullet. Hästarna älskar Irish Mash så mycket att det är speciellt användbart som första måltid efter kolik, operationer, svåra sjukdomar, vid sviktande aptit och vid tuggproblem. Irish Mash understödjer återhämtningen efter tävling, betäckning och efter fölning, likaså är det speciellt gynnsamt under pälsbytet. Det är också lämpligt för hästar som behöver få i sig mer vätska, då ger du Irish Mash med mer vatten.

 

Irish Mash kan ersätta en kompletteringsfodermåltid 1-3 gånger i veckan och kan vid speciella tillfällen (t.ex. efter operation eller vid magsår) också användas ensamt tillsammans med grovfoder och halm.

 

Irish Mash kan eventuellt kompletteras med EquiMall.

 

UTFODRINGSREKOMMENDATION

 

Ca 70-200 g Irish Mash per 100 kg kroppsvikt. Blandas i samma mängd vatten, som inte får överstiga 40°C. Låt stå i ca 15 minuter och ges ljummen. Under sommarmånaderna kan Irish Mash tillagas med kallt vatten, men ska då stå i ca 30 minuter. Ges 1-3 gånger per vecka, men vid behov kan en mindre mängd användas som en daglig måltid.

 

Dietistiskt tillskottsfoder till hästar med kronisk störd grovtarms- eller tunntarmsfunktion under konvalescens samt vid undervikt. Speciellt lämpligt till äldre hästar.

 

1 liter = ca 550 g Irish Mash