Naturmusli

Naturmüsli

 

 

 

 

Full av nyttiga ingredienser

 

 

 

Denna balanserade müsli är mycket populär bland våra kunder. NaturMüsli är Naturmuslibaserad på förgrodda korn- och majsflingor, vilket gör att matsmältningen ligger på topp. Olika sorters fibrer, kallpressade oljor och oljehaltiga frön gör müslin särskilt välsmakande. NaturMüslin är framställd speciellt för de nordiska länderna och innehåller en lång rad olika energihaltiga råvaror och växtdelar med högt innehåll av vitalämnen. Den koncentrerade formen gör NaturMüsli till ett attraktivt och ekonomiskt foder, där en liten mängd täcker hästens behov av vitaminer och mineraler. Fibrer från bergshö med många örter ger müslin en god struktur, som bidrar till lång tuggtid och ger hästen en bra ätupplevelse.

 

Koncentrerat och välsmakande kompletteringsfoder till allround användning

 

NaturMüsli med örter

 

NaturMüsli med örter är ett koncentrerat kompletteringsfoder, där hästen tillförs ett brett spektrum av viktiga näringsämnen från de skonsamt behandlade råvarorna. NaturMüsli kan användas ensam tillsammans med hö eller hösilage. Vid ökat energibehov kan det kompletteras med t.ex. havre, Luzerne Mix, VollwertPellets eller International Sports. NaturMüsli kan användas till de flesta typer av hästar – även hästar i mycket hård träning. Den låga doseringen gör att hästens dagliga stärkelsemängd kan hållas på en låg nivå.

 

Den dagliga fodringen

 

NaturMüsli/Pellets är ett koncentrerat kompletteringsfoder som även i små mängder främjar hästens hälsa. Därmed utgör grovfodret en större och mer betydelsefull del av den samlade dagliga näringsintaget, vilket är i överrensstämmelse med den senaste forskningen inom området. För ett framgångsrikt resultat är kvaliteten på grovfodret därför viktig och speciellt under kalla vintrar, där hästens behov av energi ökas i takt med att temperaturen faller.

 

Lättomsättliga energikällor

 

NaturMüsli med örter har ett högt innehåll av lättomsättlig energi i form av krossade, värmebehandlade korn- och majsflingor, majs- och vetegroddar samt solroskärnor. Dessutom tillför kallpressade växtoljor naturliga, livsviktiga fleromättade fettsyror som gynnar hästens ämnesomsättning, liksom de värmebehandlade kolhydraterna och de kallpressade oljorna säkrar en kontrollerad energifrigivning.

 

Ett högt innehåll av biologiskt aktiva ämnen säkrar en harmonisk matsmältning. Fibrer från t.ex. bergshö och torkad frukt stimulerar tarmbakteriernas aktivitet och understödjer den bakteriella syntesen av energirika fettsyror och livsviktiga vitaminer.

 

Förstklassig vitaminisering

 

NaturMüsli med örter tillför en lång rad mineraler och spårämnen. Genom att använda organiskt bundna föreningar tillsammans med oorganiska salter säkras en mycket hög upptaglighet, så att även förhållandevis blygsamma mängder täcker hästens normala behov. Tillsammans säkrar det full täckning av hästens mineralbehov, även vid de tillfällen då behoven är långt över minimibehovet.

 

Välavstämt örtinnehåll

 

Noggrant utvalda örter bidrar till stimulering av hästens aptit, tuggaktivitet och matsmältning, så att olika matsmältningsstörningar kan undvikas.

 

- Naturligt, välsmakande, balanserat.

- Matsmältningsfrämjande fiberstruktur.

- Biologiskt aktiva ämnen.

- Organiskt bundna mineraler och spårämnen.

 

Natur Pellets

 

Pelleterat foder, lämpligt till användning i foderautomater. Innehåller samma råvaror och näringsämnen som NaturMüsli.

 

UTFODRINGSREKOMMENDATION

 

Ca 100-200 g per 100 kg kroppsvikt beroende på arbetsnivå och individuellt foderutnyttjande tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet. Underhållsbehovet för vitaminer och mineraler anses vara täckt vid en daglig tilldelning av 100 g NaturMüsli per 100 kg kroppsvikt.

 

Vid ökat arbete ökas mängden, eller kompletteras med International Sports, SuperCondition eller Struktur-Energetikum

 

1 liter = ca 500 g