Struktur-Energeticum

 

 

 

 

 

Struktur-E – kronan på verket

 

 

 

En lyckad tävling, en lyckad träningstimme, en daglig ridtur – det är så många härliga ögonblick som hästsporten ger oss. Oavsett om hästsporten endast är en hobby eller om det är på högsta tävlingsnivå. Glädjen till hästen växer genom dess styrka, livsglädje och arbetsvilja. För att främja och hålla fast vid detta bör man lägga lite extra uppmärksamhet på fodringen.

 

Struktur-Energetikum är ett müslikompletteringsfoder av de finaste råvarorna såsom en rad olika oljehaltiga frön, havsalger, frukt och mer än 30 olika örter, som varierar under året. Struktur-Energetikum är därmed balanserat med vitaminer, mineraler och spårämnen så att den dagliga foderstaten fullständigt balanseras, även genom en blygsam mängd.

 

- Högt innehåll av bioaktiva örter.

- Många olika spannmålsgroddar och oljehaltiga frön.

- Högt innehåll av sekundära växtämnen.

- Högt innehåll av organisk bundna spårämnen.

- Innehåller uteslutande naturligt vitamin E.

- Innehåller de essentiella aminosyrorna lysin och methionin.

 

För den optimala balansen

 

Struktur-Energetikum ger en hälsosam fodring till hästen då energi- och proteinunderskott i den vanliga foderstaten samt mineralunderskott kan utjämnas. Även små hästar och specialraser mår bra av det höga innehållet av vitalämnen i Struktur-Energetikum. Här kan Struktur-Energetikum användas som ett lättsmält kompletteringsfoder. Likaså kan hästar som plågas av muskelproblem, mag- och tarmstörningar eller som har tendens att få fång ha nytta av att denna blandning som har ett lågt innehåll av stärkelse, men ett högt innehåll av näringsämnen.

 

Den stora skillnaden

 

30 olika örter, som växlar under året, tillför flera sekundära växtämnen. Hit hör t.ex. eteriska oljor, polyphenoler eller flavonoider, för att säkra en balanserad utfodring av hästen. Det är välkänt att kryddväxter fungerar matsmältningsfrämjande (pepparmynta, koriander), utrensande och avgiftande (brännässla, björk, fläder) och slemlösande (timjan, fänkål, anis). Teblad, krydd- och läkeörter ingår för att säkra hästens allmänna välbefinnande och en bra ämnesomsättning.

 

Många essentiella fettsyror

 

Struktur-Energetikum innehåller också spannmålsgroddar och oljehaltiga frön. Majs-, korn- och vetegroddar, solros- och vindruvkärnor, lin-, solros-, fänkåls- och nigellafrön. Alla tillför strukturellt bundna växtoljor, protein av högsta kvalitet, naturliga vitaminer och lecitin. Struktur-Energetikum har därför ett ovanligt högt innehåll av de fysiologiskt viktiga fettsyrorna omega 3- och omega 6.

 

Målinriktat matsmältningsfrämjande

 

Öljäst, malt, torkad frukt, bestämda spårämnesföreningar och örter möjliggör en välfungerande probiotisk matsmältning utan uppblåsthet, maximalt skydd av tarmens slemhinnor, en stabil tarmflora och därigenom ett intakt immunförsvar.

 

UTFODRINGSREKOMMENDATION

 

Ca 150-250 g per 100 kg kroppsvikt dagligen – gärna fördelat på flera måltider tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet.

 

Hästar i underhåll ges 150 g per 100 kg kroppsvikt, tävlingshästar ges 300 g per 100 kg kroppsvikt tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet.

 

Ett ökat energibehov hos rid- och tävlingshästar kan t.ex. täckas med en liten mängd havre, International Sports, SuperCondition,Pre Alpin eller Luzerne Mix.

 

1 liter = ca 650 g Struktur-Energetikum