St hippolyt Prestionsfoder

Prestationsfoder

 

Vi har ett grundutbud av St. Hippolyts produkter hemma. Utbudet varierar under året då olika säsonger ställer olika krav på hästens utfodring. För regelbundna kunder ser vi till att löpande ha rätt varor hemma.

 

Normalt har jag följande fodersäckar hemma:

 

Nutri Star

 

Foder till hästar med fokus på uppbyggnad av muskler, lugnt temperament och en stabil matsmältning

 

Foder till hästar där man önskar främja ett lugnt temperament, understödjer muskeluppbyggnad och en välfungerande matsmältning.

 

Fiberhaltig och kolhydratfattig müsli med speciell mineralisering är särskilt lämplig till hästar med större behov av muskelsättning, t.ex. westernhästar, unghästar, hästar som ska sättas igång efter en längre tids vila m.fl.

 

Utfodringsrekomendation: 300-600 gr/100 kg

 

20 kg säck, pris 300 kronor.

 

Champions Claim

 

Till hästar i toppsporten

 

Är optimalt för hästar inom dressyr, hoppning, fälttävlan, western- eller körsporten, där det är behov av en aerobt/anaerobt muskelomsättning.

 

Champions Claim + olja

Distansridning kräver uthållighet under många timmar. För att undgå mjölksyra bildning i musklerna fodras det på en låg glykemiskt nivå med begränsad tilldelning av kolhydrater. Champions Claim suppleras därför med HippoLinol för att täcka det ökade behovet av

fettsyror som används till omsättningen i den aeroba muskelomsättningen.

 

Champions Claim + havre

Inom trav- och galoppsporten är det behov av maximal energiurladdning under en kort tid. Den anaeroba energiomsättningen kräver tillförsel av spannmålsstärkelse. Champions Claim suppleras därför med C'Real Basics Dynamic för att uppnå en optimal energifrigivning till trav- och galopphästarnas anaeroba muskelomsättning.

 

Champions Claim är sammansatt således att det kan uppnås en låg glykemisk fodring. Härmed stabiliseras hästens temperament och samarbetsvilja, eftersom den stora utsvängningen i blodsockerkoncentrationen kan undvikas.

 

Utfodringsrekomendation: 500-700 gr/100 kg

 

1 liter= 550 gr

 

20 kg säck Pris 355 kronor.